Velikonoční jidáše - kuřátka

Přidal: Triniti, 1.4.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Pletýnky a jidáše, Velikonoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Z kynutého těsta se dají připravit opravdu pořádně pochoutky. Do kynutého těsta na velikonočního jidáše přidávám máslo a více cukru, aby byly měkké a jemné. Z těsta připravuji různé tvary, ale nejvíce oblíbené jsou u nás kuřátka. Je to opravdu velmi jednoduché, vyzkoušejte i vy. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 1.4.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Pletýnky a jidáše, Velikonoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 kgpolohrubé mouky
30 gčerstvé droždí
250 mlvlažného mléka
120 grozpuštěného másla
100 gkr. cukru
2 ksžloutky
špetkasůl
vejce na potření
med na potření
rozinky nebo hřebíčky na oči
- Těsto připravuji v domácí pekárně - vlažné mléko, trošku cukru a droždí necháme chvíli odstát v nádobě, aby vzešel kvásek a pak přidáme všechny ostatní suroviny. Zapnu program příprava těsta a pekárna udělá práci za mě. Pokud nemáte pekárnu, těsto připravíte ručně nebo pomocí ručního mixéru s hnetícími háky. Po vypracování necháte těsto asi hodinu kynout při pokojové teplotě.
- Ukládáme je na papírem vyložený plech a necháme ještě 15 minut kynout.
KOMENTÁŘE K RECEPTU