NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Mazanec Velikonoční koláč jako pavučinka podle našich babiček
Velikonoční koláč jako pavučinka podle našich babiček
Recept Velikonoční koláč jako pavučinka podle našich babiček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   10.4.2020

Velikonoční koláč jako pavučinka podle našich babiček

Já jsem už odmítla navštívit obchod až do úterý. Chyběl mi však obyčejný velikonoční koláč k bramborovému salátu a k šunce, proto jsem se dnes pustila do přípravy a vznikly z toho dva hranoly měkoučkého koláče. Autor: Karambola

75 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
750 g
polohrubá mouka
1 kostka
droždí
2,5 PL
kr. cukr
špetka
sůl
1 ks
větší vejce
450 ml
teplé mléko
60 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Já jsem těsto vypracovala v pekárně. Vše jsem spolu dala do misky a zapnula program příprava těsta. Nedělám kvásek, vše dám do misky najednou.
  2. Těsto necháme kynout asi 40 minut.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 části a vypracujeme je do forem. Já jsem použila 2 hranaté formy o délce 31 cm a šířce 11 cm. Těsto ve formách necháme ještě půl hodinu odstát.
  4. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Když je trouba vyhřátá, vložíme koláče, teplotu stáhneme na 180 stupňů a pečeme půl hodinu. Po půl hodině koláče vyjmeme z forem a dopečeme po dobu 10 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář