Velikonoční koláč jako pavučinka podle našich babiček

Recept Velikonoční koláč jako pavučinka podle našich babiček

Přidal: Karambola, 10.4.2020

Kategorie: Sváteční pečení, Chléb, Mazanec, Pečivo, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Já jsem už odmítla navštívit obchod až do úterý. Chyběl mi však obyčejný velikonoční koláč k bramborovému salátu a k šunce, proto jsem se dnes pustila do přípravy a vznikly z toho dva hranoly měkoučkého koláče. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Karambola, 10.4.2020

Kategorie: Sváteční pečení, Chléb, Mazanec, Pečivo, Velikonoce

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

750 gpolohrubá mouka
1 kostkadroždí
2,5 PLkr. cukr
špetkasůl
1 ksvětší vejce
450 mlteplé mléko
60 gmáslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Já jsem těsto vypracovala v pekárně. Vše jsem spolu dala do misky a zapnula program příprava těsta. Nedělám kvásek, vše dám do misky najednou.
  2. Těsto necháme kynout asi 40 minut.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 části a vypracujeme je do forem. Já jsem použila 2 hranaté formy o délce 31 cm a šířce 11 cm. Těsto ve formách necháme ještě půl hodinu odstát.
  4. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Když je trouba vyhřátá, vložíme koláče, teplotu stáhneme na 180 stupňů a pečeme půl hodinu. Po půl hodině koláče vyjmeme z forem a dopečeme po dobu 10 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit