Velikonoční mazanec bez použití droždí

Recept Velikonoční mazanec bez použití droždí

Přidal: Mineralka, 4.4.2020

Kategorie: Sváteční pečení, Mazanec, Pečivo, Velikonoce

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

V obchodech je těžko sehnat ať už sušené nebo čerstvé droždí, proto jsem vyzkoušela upéct mazanec bez droždí. Byl fantastický, šťavnatý a zároveň křehký. Bez žádného kynutí, takže byl hotový mnohem rychleji. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 4.4.2020

Kategorie: Sváteční pečení, Mazanec, Pečivo, Velikonoce

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

250 ghladká mouka
1 bal.prášek do pečiva
75 gmáslo pokojové teploty
1/2 bal.vanilkový cukr
1 ksvětší vajíčko
250 gtvaroh
40 gmandle nasekané
100 mlmléko
vajíčko na potření
rozinky + rum (nemusí být)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Pokud chcete do mazance přidat rozinky, nezapomeňte je předem namočit do rumu nebo do teplé vody.
  2. Mouku prosejeme do misky, přidáme prášek do pečiva, máslo pokojové teploty, přisypeme vanilkový cukr, rozbijeme jedno větší vajíčko, přidáme i tvaroh a nasekané mandle.
  3. Vše spolu mixérem vypracujeme do kompaktní hmoty, přidáme 100 ml mléka a krátce promícháme.
  4. Z hmoty vytvarujeme bochník. Vrch překrojíme do tvaru kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 20 minut, pak teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 20 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Myslíte, že kdybych chtěla použít špaldovou mouku, tak by to bylo také 250g? děkuji Mirka

1.5.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět00

zkuste přidat méně, špaldová mouka je jiná :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit