NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka bez masa (fotopostup).
Velikonoční nádivka bez masa (fotopostup).
Recept Velikonoční nádivka bez masa (fotopostup).
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Vegetariánská nádivka je jako stvořená pro každého, kdo si chce užít tento pokrm, ale vyhýbá se masu, uzeninám nebo jiným masným výrobkům. Ty stačí jednoduše nahradit tofu. Dnes v obchodě najdete mnoho různých druhů, například já jsem v tomto receptu použila uzené tofu. Chuťově to bylo opravdu fantastické. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   12.4.2025

Velikonoční nádivka bez masa (fotopostup).

Vegetariánská nádivka je jako stvořená pro každého, kdo si chce užít tento pokrm, ale vyhýbá se masu, uzeninám nebo jiným masným výrobkům. Ty stačí jednoduše nahradit tofu. Dnes v obchodě najdete mnoho různých druhů, například já jsem v tomto receptu použila uzené tofu. Chuťově to bylo opravdu fantastické. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
5 ks
vejce
5 ks
rohlík
1 lžička
sůl
1/2 lžičky
černý pepř
1 bal. (180 g)
uzené tofu
trochu
petrželová nať
hrst
špenátové listy
2 stroužky
česnek
100 ml
mléko
na vymazání
tuk
na posypání
strouhanka
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Vegetariánská nádivka chutná téměř stejně jako ta klasická. Tofu je dokonalou náhradou za maso či různé masné výrobky. Ideální je uzené, které nádivku krásně provoní a dodá jí tu nejlepší chuť.

  1. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Ty zalijeme rozšlehanými vejci, která jsme předem osolili a opepřili. Do rozmíchaných vajec jsme přidali také mléko. Promícháme a necháme chvíli stát, aby rohlíky nasákly.
  2. Česnek prolisujeme, přidáme k rohlíkové směsi, následně přidáme i nakrájené špenátové listy, nasekanou petrželovou nať a nakrájené tofu. Vše důkladně promícháme a navrstvíme na plech, který jsme pořádně vymazali tukem.
  3. Nádivku hezky uhladíme, přitlačíme, aby nám nezůstaly žádné vzduchové bubliny, a vrch posypeme strouhankou.
  4. Dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 40 minut – sledujeme.
  5. Doba pečení záleží na velikosti plechu, do kterého nádivku navrstvíte. Čím menší plech, tím vyšší nádivka a tím pádem se doba pečení prodlouží.

Hotovou nádivku nechte vychladnout a následně podávejte. Chtěli byste kromě té vegetariánské vyzkoušet i klasickou s masem? V tom případě vsaďte na recept na nádivku s medvědím česnekem, která má dokonale výraznou chuť.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář