NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka podle prababičky pro masožrouty ale i vegetariány
Velikonoční nádivka podle prababičky pro masožrouty ale i vegetariány
Recept Velikonoční nádivka podle prababičky pro masožrouty ale i vegetariány
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Díky tajné přísadě je tak chutná, že zmizí dříve než všechny ostatní pochutiny na Velikonoce. Připravujete aj vy nádivku? Do receptu jsem doplnila i alternativu pro vegetariány. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   31.3.2023

Velikonoční nádivka podle prababičky pro masožrouty ale i vegetariány

Díky tajné přísadě je tak chutná, že zmizí dříve než všechny ostatní pochutiny na Velikonoce. Připravujete aj vy nádivku? Do receptu jsem doplnila i alternativu pro vegetariány. Autor: Triniti

45 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
10 ks
rohlík
8 ks
žloutky
8 ks
bílky
250 g
máslo
podle chuti
sůl, pepř
podle chuti
majoránka
podle chuti
mladá kopřiva
1 ks
menší uzené maso (nebo uzené tofu)
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
  1. Uzené maso uvaříme v osolené vodě. Po uvaření maso nakrájíme na malé kostičky. Vývar nevylévejte.
  2. Stejně na malé kostičky nakrájíme i rohlíky, které zalijeme trochou vývaru.
  3. V samostatné misce vyšleháme máslo a žloutky, které ochutíme solí, pepřem, majoránkou, přidáme nadrobno nakrájenou mladou kopřivu, následně přidáme i nakrájenou šunku a namočené rohlíky.
  4. Na úplný závěr přidáme ušlehaný sníh z bílků a promícháme.
  5. Hmotu navrstvíme do vymazaného pekáče, pěkně uhladíme a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 40 minut až hodinu - sledujeme.

Tip pro vegetariány. Vyzkoušejte upéct i vegetariánskou verzi bez masa. Namísto uzeného vyzkoušejte použít uzené tofu. Pokud nemáte kopřivu tak jako výbornou alternativu můžete vyzkoušet často používanou petrželku.

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář