Velikonoční nádivka podle prababičky

Recept Velikonoční nádivka podle prababičky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Díky tajné přísadě je tak chutná, že zmizí dříve než všechny ostatní pochutiny na Velikonoce. Připravujete aj vy nádivku? Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

10 ksrohlík
8 ksžloutky
8 ksbílky
250 gmáslo
podle chutisůl, pepř
podle chutimajoránka
podle chutimladá kopřiva
1 ksmenší uzené maso

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Uzené maso uvaříme v osolené vodě. Po uvaření maso nakrájíme na malé kostičky. Vývar nevylévejte.
  2. Stejně na malé kostičky nakrájíme i rohlíky, které zalijeme trochou vývaru.
  3. V samostatné misce vyšleháme máslo a žloutky, které ochutíme solí, pepřem, majoránkou, přidáme nadrobno nakrájenou mladou kopřivu, následně přidáme i nakrájenou šunku a namočené rohlíky.
  4. Na úplný závěr přidáme ušlehaný sníh z bílků a promícháme.
  5. Hmotu navrstvíme do vymazaného pekáče, pěkně uhladíme a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 40 minut až hodinu - sledujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit