NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Velikonoční Raffaello roláda s kokosovým krémem a křupavými mandlemi.
Velikonoční Raffaello roláda s kokosovým krémem a křupavými mandlemi.
Recept Velikonoční Raffaello roláda s kokosovým krémem a křupavými mandlemi.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Nadýchaná, sladká a plná kokosu. Raffaello roláda je rychlá, jednoduchá a dokonale šťavnatá. U nás nesmí chybět na žádné svátky včetně Velikonoc. Její příprava je jednoduchá a hotovou ji budete mít za pár minut. Určitě vyzkoušejte.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   3.4.2025

Velikonoční Raffaello roláda s kokosovým krémem a křupavými mandlemi.

Nadýchaná, sladká a plná kokosu. Raffaello roláda je rychlá, jednoduchá a dokonale šťavnatá. U nás nesmí chybět na žádné svátky včetně Velikonoc. Její příprava je jednoduchá a hotovou ji budete mít za pár minut. Určitě vyzkoušejte.

30 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
špetka
sůl
85 g
krupicový cukr
35 g
olej
90 g
hladká mouka
1 lžička
kypřicí prášek do pečiva

Krém:

250 g
tvaroh nebo mascarpone
40 g
moučkový cukr
250 g
33 % smetana ke šlehání
80 g
bílá čokoláda
50 g
strouhaný kokos
50 – 70 g
pražené mandle

Dále:

podle potřeby
strouhaný kokos (na ozdobu)
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Patříte mezi milovníky kokosových zákusků? Kromě těchto kokosových řezů, kterých se doma nemůžeme dojíst, miluji i dobré a nadýchané rolády. Tahle mi chuťově připomíná oblíbené Raffaello bonbony.

  1. Vejce vyšleháme se solí a cukrem do pěny. Následně přidáme olej a šleháme dál.
  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a suché suroviny prosejeme k mokrým. Ručně promícháme.
  3. Hotové těsto nalijeme na plech o rozměrech 30 × 40 cm a pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 15 minut.
  4. Upečený korpus necháme 10 minut chladnout. Poté ho přeneseme na utěrku, stáhneme z něj pečicí papír a pomocí utěrky srolujeme. Takto ho necháme zcela vychladnout.
  5. Mezitím si připravíme krém. V míse vyšleháme tvaroh nebo mascarpone s moučkovým cukrem a smetanou ke šlehání.
  6. Do vyšlehaného krému přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a následně i strouhaný kokos.
  7. Krém naneseme na těsto, rovnoměrně ho rozetřeme, povrch posypeme nasekanými mandlemi a opatrně srolujeme.
  8. Roládu potřeme krémem i zvenku, posypeme ji kokosem a dáme na 1 až 2 hodiny do lednice.

Hotovou roládu nakrájejte na tenčí kolečka a můžete podávat. Aby krém dobře držel a neroztál, dezert skladujte v lednici. Pokud byste chtěli, aby vypadal ještě lépe, povrch můžete ozdobit i mátovými lístky.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář