Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou

Pokud vykoledujete hodně vajíček jako moji chlapi minulého roku, tak šup do přípravy této fantastické velikonoční vajíčkové tlačenky. Tlačenka je plná zeleniny, vajíček, salámu a samozřejmě přidává se i majonéza, bez které by to nebylo ono. Vždyť pár kousků takové tlačenky na chlebu vás nezabije. Dobrou chuť. Autor: Triniti

Recept Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou

Suroviny

1 bal.želatina na tlačenku
150 gšunkový salám
1 kostkamasox
250 mlmajonéza
1/2 ksoranžová paprika
1/2 ksčervená paprika
6 ksvejce (vařená)
1 skleniceMoravanka
1 kscibule
2 kssterilované okurky

Postup přípravy

  1. Moravanku scedíme, ale nálev nevylévejte, dáme ho do misky, přidáme ještě vodu (tolik, abychom dostali celkově 300 ml).Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  2. Tekutinu rozdělíme na polovinu, do jedné přidáme masox a do druhé nasypeme želatinu, kterou za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí. Dáváme pozor, aby nezačala vřít, jinak bychom želatinu znehodnotily. Odstavíme a necháme trochu vychladnout.
  3. Pak ji smícháme s druhou polovinou tekutiny, do které jsme přidali masox (jemně jsme ohřáli, aby se masox rozpustil). Necháme mírně celé vychladnout.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  4. Zeleninu dáme do misky, přidáme i nakrájené papriky na kostičky, nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájená uvařená vajíčka, salám, přidáme majonézu a na závěr i tekutinu se želatinou.
  5. Promícháme a navrstvíme do formy srnčího hřbetu, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií. Uhladíme a odložíme do chladničky stuhnout, nejlépe na celou noc.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou