NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Velikonoční tlačenka a aspik Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
Recept Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Pokud vykoledujete hodně vajíček jako moji chlapi minulého roku, tak šup do přípravy této fantastické velikonoční vajíčkové tlačenky. Tlačenka je plná zeleniny, vajíček, salámu a samozřejmě přidává se i majonéza, bez které by to nebylo ono. Vždyť pár kousků takové tlačenky na chlebu vás nezabije. Dobrou chuť. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   9.3.2018

Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou

Pokud vykoledujete hodně vajíček jako moji chlapi minulého roku, tak šup do přípravy této fantastické velikonoční vajíčkové tlačenky. Tlačenka je plná zeleniny, vajíček, salámu a samozřejmě přidává se i majonéza, bez které by to nebylo ono. Vždyť pár kousků takové tlačenky na chlebu vás nezabije. Dobrou chuť. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 bal.
želatina na tlačenku
150 g
šunkový salám
1 kostka
masox
250 ml
majonéza
1/2 ks
oranžová paprika
1/2 ks
červená paprika
6 ks
vejce (vařená)
1 sklenice
Moravanka
1 ks
cibule
2 ks
sterilované okurky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Moravanku scedíme, ale nálev nevylévejte, dáme ho do misky, přidáme ještě vodu (tolik, abychom dostali celkově 300 ml).
  2. Tekutinu rozdělíme na polovinu, do jedné přidáme masox a do druhé nasypeme želatinu, kterou za stálého míchání zahříváme, dokud se nerozpustí. Dáváme pozor, aby nezačala vřít, jinak bychom želatinu znehodnotily. Odstavíme a necháme trochu vychladnout.
  3. Pak ji smícháme s druhou polovinou tekutiny, do které jsme přidali masox (jemně jsme ohřáli, aby se masox rozpustil). Necháme mírně celé vychladnout.
  4. Zeleninu dáme do misky, přidáme i nakrájené papriky na kostičky, nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájená uvařená vajíčka, salám, přidáme majonézu a na závěr i tekutinu se želatinou.
  5. Promícháme a navrstvíme do formy srnčího hřbetu, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií. Uhladíme a odložíme do chladničky stuhnout, nejlépe na celou noc.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář