Věneček z kynutého těsta posypaný cukrem

Pekla jsem klasický růžičkový věneček. Použila jsem větší formu, tak růžičky nejsou velmi nalepené na sobě, ale i tak nám to chutnalo. Čím větší forma, tím větší věneček, čím menší forma, tak využijete i prostor uvnitř a vznikne vám celý růžičkový dort. Autor: Mineralka

Přidal:, 6.6.2018
Kategorie: Moučníky
Recept Věneček z kynutého těsta posypaný cukrem

Suroviny

350 ghladké mouky
1 lžičkasušeného droždí
80 gzměklého másla
2 ksžloutky
15 lžicteplého mléka
3 lžícecukru
1 bal.vanilkový cukr
1/2 lžičkysoli

Postup přípravy

  1. V malé misce si smícháme teplé mléko, lžíci cukru a droždí. Necháme 10 minut odstát a pak přidáme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr a sůl. Promícháme.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  2. Potom přidáme žloutky, máslo nakrájené na menší kousky a mícháme šlehačem se spirálkami na malé rychosti cca 5 minut.
  3. Potom přikryjte utěrkou a necháme kynout na teplém místě, dokud vám těsto zdvojnásobí objem.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Těsto rozválíme a vykrajujeme kruhy o průměru 8- 10 cm. Spojíme tři kruhy dohromady a překrojíme na polovinu.
  5. Vzniknou vám dvě růže, které si uložíme do vymazané dortové formy. Když formu zaplníte nechte ještě 45 minut kynout, pěkně se vám vyplní. Čím větší forma, tím větší věneček, čím menší forma, tak využijete i prostor uvnitř a vznikne vám celý růžičkový dort.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  6. Při teplotě 180 ° C pečeme cca 25 minut. Po upečení a mírném vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.