NejRecept.cz Těsta Odpalované těsto Věnečky s pudinkovým krémem
Věnečky s pudinkovým krémem
Recept Věnečky s pudinkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   15.10.2016

Věnečky s pudinkovým krémem

Věnečky z odpalovaného těsta plněné pudinkovým krémem. Vrch je namočený do fondánové polevy. Autor: Petra H

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

300 ml
vody
150 g
tuku
špetka
soli
200 g
hladké mouky
6 ks
vajec

Pudinkový krém:

600 ml
mléka
2 bal.
vanilkové pudinky
2 bal.
vanilkové cukry
375 g
másla
80 g
moučkového cukru

Na dokončení:

300 ml
šlehačky
1 lžíce
moučkového cukru
400 g
kupované fondánové polevy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do vody dáme tuk a špetku soli a přivedeme k varu. Až se tuk rozpustí, vsypeme najednou hladkou mouku, snížíme teplotu a důkladně mícháme, dokud těsto není hladké a nelepí se na dno kastrolu. Těsto mícháme asi 3 minuty, až se na dně začne tvořit bílý povlak a z těsta vznikne koule.
  2. Pak těsto přendáme do studené mísy, necháme mírně vychladnout a pak postupně vmícháme jedno vejce po druhém. Těsto přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a stříkáme věnečky na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 30 - 40 minut.
  3. Z mléka, pudinků a vanilkových cukrů uvaříme pudink a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme vychladlý pudink.
  4. Po upečení věnečky rozkrojíme, spodní část naplníme pudinkovým krémem, pak ušlehanou šlehačkou s cukrem a přiklopíme vrchní část. Dáme ztuhnout. Nakonec věnečky máčíme ve fondánové polevě.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář