NejRecept.cz Dezerty Moučníky Věnečky s vanilkovým krémem
Věnečky s vanilkovým krémem
Recept Věnečky s vanilkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Haanka    ·   2.2.2018

Věnečky s vanilkovým krémem

Nikdy jsem nedělala věnečky, tedy odpalované těsto z mléka. Dělám pouze z vody, jsou mnohem lepší a těsto je mnohem křehčí. Tyto byly pro kamarádku na oslavu a opravdu se mi povedly. Při pečení krásně vyrostly. Akorát jsem už nestíhala udělat domácí polevu, tak jsem koupila originál polevu na věnečky, ale krém už byl poctivý domácí, vanilkový máslový. Mňam :) Autor: Haanka

45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 ml
vody
90 g
100% tuku
špetka
soli
140 g
hl. mouky
4 ks
vejce

Krém:

0,5 l
mléka
2 bal.
vanilkové pudinky
70 g
cukru
200 g
másla
3 bal.
vanilkové cukry
4 PL
rumu
Postup receptu
Vytisknout
  1. 250 ml vody, 90 g 100% tuku, špetka soli - to uvedeme do varu a přidáme 140 g hl. mouky, mícháme tak 5 minut.
  2. Nechat vystydnout a pak do toho po jednom vyšlehat 4 vejce. Na plech střikat věnečky, udělám jich z té várky tak 35.
  3. Peču v HV na 200 15 minut a pak ještě na 170 asi 10-15 minut. Hlavně tu troubu neotvírat nebo nevyběhnou.
  4. Krém:
    0,5 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 70 g cukru, 200 g másla, 3 vanilkové cukry, 4 PL rumu uvařit pudink a pak přidávat vychladnutý do vyšlehaného másla.
  5. Poleva je koupená v dortisimu přímo na věnečky.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář