Věnečky s vanilkovým krémem

Nikdy jsem nedělala věnečky, tedy odpalované těsto z mléka. Dělám pouze z vody, jsou mnohem lepší a těsto je mnohem křehčí. Tyto byly pro kamarádku na oslavu a opravdu se mi povedly. Při pečení krásně vyrostly. Akorát jsem už nestíhala udělat domácí polevu, tak jsem koupila originál polevu na věnečky, ale krém už byl poctivý domácí, vanilkový máslový. Mňam :) Autor: Haanka

Přidal:, 2.2.2018
Kategorie: Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Věnečky s vanilkovým krémem

Suroviny

Těsto:
250 mlvody
90 g100% tuku
špetkasoli
140 ghl. mouky
4 ksvejce
Krém:
0,5 lmléka
2 bal.vanilkové pudinky
70 gcukru
200 gmásla
3 bal.vanilkové cukry
4 PLrumu

Postup přípravy

  1. 250 ml vody, 90 g 100% tuku, špetka soli - to uvedeme do varu a přidáme 140 g hl. mouky, mícháme tak 5 minut.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Nechat vystydnout a pak do toho po jednom vyšlehat 4 vejce. Na plech střikat věnečky, udělám jich z té várky tak 35.
  3. Peču v HV na 200 15 minut a pak ještě na 170 asi 10-15 minut. Hlavně tu troubu neotvírat nebo nevyběhnou.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Krém:
    0,5 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 70 g cukru, 200 g másla, 3 vanilkové cukry, 4 PL rumu uvařit pudink a pak přidávat vychladnutý do vyšlehaného másla.
  5. Poleva je koupená v dortisimu přímo na věnečky.Tip: Jahodový džem bez chemie

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL