NejRecept.cz Těsta Odpalované těsto Věnečky z odpalovaného těsta, které chutnají lépe, než ty z cukrárny.
Věnečky z odpalovaného těsta, které chutnají lépe, než ty z cukrárny.
Recept Věnečky z odpalovaného těsta, které chutnají lépe, než ty z cukrárny.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   2.7.2024

Věnečky z odpalovaného těsta, které chutnají lépe, než ty z cukrárny.

Věnečky z odpalovaného těsta známe všichni z obchodů. Mnoho hospodyněk se přípravy bojí, protože se zdá komplikovaná. S tímto receptem se vám těsto i krém zaručeně podaří, takže není čeho se bát. Pusťte se do toho a pochutnejte si doma na tomto fenomenálním zákusku. Autor: Zuzana Karvaiova

30 min
Čas přípravy
22 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

200 ml
voda
70 g
máslo (nebo jiný tuk na pečení)
110 g
polohrubá mouka
špetka
sůl
4 ks
vejce

Krém:

600 ml
mléko
2 ks
zlatý klas nebo vanilkový pudink
250 g
máslo
3 lžíce
moučkový cukr
2 ks
šlehačka 33%
1 ks
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vodu a máslo necháme vařit, přidáme mouku a těsto odpalujeme, dokud se neodlepuje od vařečky.
  2. Odstavíme a mixérem do horké směsi přidáváme vajíčka po jednom. Záleží na velikosti vajec, u větších stačí i 3, u menších je třeba použít 4. Těsto nemá být příliš husté.
  3. Špičkou na pečící papír naneseme těsto ve tvaru věnečku a pečeme na 200 stupních asi 22 minut dozlatova, je třeba si to sledovat podle trouby.
  4. Z mléka a zlatých klasů uvaříme pudink a necháme vychladnout.
  5. Máslo a moučkový cukr vyšleháme do pěny a přidáme do pudinku.
  6. Vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem (nebo moučkovým).
  7. Každý věneček rozkrojíme, naplníme krémem a šlehačkou a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář