NejRecept.cz Maso Vnitřnosti Vepřová játra na červeném víně
Vepřová játra na červeném víně
Recept Vepřová játra na červeném víně
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: sonizna

Vepřová játra na červeném víně. Příloha: pečené brambory. Autor: sonizna

sonizna    ·   25.4.2016

Vepřová játra na červeném víně

Vepřová játra na červeném víně. Příloha: pečené brambory. Autor: sonizna

Suroviny
2 ks
cibule
2 lžíce
sádlo
750 g
vepřová játra
3 lžíce
mouka hladká
200 ml
víno červené
200 ml
vývar hovězí
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jednu cibuli nakrájíme na kostičky zpěníme ji se slaninou na lžíci sádla. Poté přidáme játra, která jsme nakrájeli na plátky a posypali asi tak dvěma lžícemi mouky. Osmažíme z obou stran.
  2. Poté přilijeme víno, zvýšíme teplotu a necháme ho odpařit. Poté zalijeme vývarem a dusíme 30 minut.
  3. Mezitím si nakrájíme druhou cibulku, opečeme ji na zbylém sádle do měkka a rozmixujeme. Touto směsí zahustíme omáčku, kterou vaříme ještě 15 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář