Vepřová kotleta na rajčatech

Vepřová kotleta na rajčatech od Nadi

Přidal:, 23.10.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Vepřové
Recept Vepřová kotleta na rajčatech

Suroviny

Budeme potřebovat:
vepřové kotlety
koření
anglická slanina
rajčata nakládaná v oleji
řapíkatý celer
žampiony
masox
sýr
bílé víno
sůl
máslo

Postup přípravy

  1. Maso lehce naklepeme, posypeme oblíbeným kořením. Já jsem použila pepřový steak.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  2. Rukama vetřeme spolu s olejem z rajčat do masa. Položíme do pekáčku, na každý plátek masa dáme anglickou slaninu, obložíme pečenými nebo sušenými, v oleji naloženými, rajčaty, přidáme dva stonky řapíkového celeru, nakrájeného na nudličky, žampiony, které podle velikosti můžeme buď nechat celé nebo přepůlit.
  3. Přidáme masox nebo gelový bujon, podlijeme trochou vody, zakryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C péct cca 40 minut. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Pak odstraníme alobal, na maso dáme plátky sýra a podlijeme trochou bílého vína. Necháme zapékat dalších cca 15 minut. Šťávu dochutíme solí a úplně nakonec přidáme oříšek másla. Podáváme např. s rýží.

Autor: Naďa I. (Rebeka)