NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Vepřová krkovice pečená na pivu s bramborami
Vepřová krkovice pečená na pivu s bramborami
Recept Vepřová krkovice pečená na pivu s bramborami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Někdy se samozřejmě zažádá i nám ženám pořádný kus masa. Nemusí být pouze kuřecí, ale hlavně trošku promaštěné jako vepřová krkovice. Zvyknu ji marinovat a pak péct vcelku, ale tentokrát jsem zvolila plátky, které jsem pekla v troubě na cibulce a černém pivu. Pivo použijte černé, je mnohem lepší než klasické, během pečení krásně zkaramelizuje a dodá vynikající chuť. Autor: Milka

Emília Raganová    ·   25.7.2018

Vepřová krkovice pečená na pivu s bramborami

Někdy se samozřejmě zažádá i nám ženám pořádný kus masa. Nemusí být pouze kuřecí, ale hlavně trošku promaštěné jako vepřová krkovice. Zvyknu ji marinovat a pak péct vcelku, ale tentokrát jsem zvolila plátky, které jsem pekla v troubě na cibulce a černém pivu. Pivo použijte černé, je mnohem lepší než klasické, během pečení krásně zkaramelizuje a dodá vynikající chuť. Autor: Milka

90 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Suroviny:

1 kg
vepřové krkovice
4 ks
cibule
podle chuti
sůl, pepř na vepřové maso
1 ks
bujón
2 dl
vody
1 plechovka
piva - lépe černé
olej

Italský salát:

3 ks
okurky
1/2 ks
pekingské zelí
1 ks
malou cibulku
3 PL
octa
5 PL
oleje
1/2 sklenice
tatarky
italské salátové koření
Postup receptu
Vytisknout
90 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
  1. Krkovičku nakrájíme na pláty, osolíme, opepříme kořením na vepřové maso. Já jsem použila hotovou marinádu na krkovičku.
  2. Nechala jsem 1 hodinu odstát.
  3. Mezitím jsem si nakrájela cibuli a vložila jsem ji do pekáče a podlila olejem. Na ni jsem potom ukládala krkovičku, přikryla druhým pekáčem a vložila do trouby na 15 minut při 200 ° C.
  4. Z bujónu a 2 dl vody jsem si připravila zálivku, kterou jsem maso podlila. Dusilo se dalších 15 minut. Pak jsem ho podlila pivem a nechala jsem ho dusit 20 minut stále zakryty. Posledních 20 minut maso odkryjeme a dopečeme.
  5. Podáváme s novými bramborami a italským salátem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář