Vepřová líčka na česneku

Vepřová líčka na česneku se zeleninou. Autor: remcula

Přidal:, 23.6.2016
Kategorie: Vepřové, Maso, Zdravé recepty, Oběd
Recept Vepřová líčka na česneku

Suroviny

400 gvepřová líčka
2 kusycibule
2 lžíceolej
1 lžičkamásla
8 stroužkůčesnek
podle chutisůl, pepř
podle toho, kolik sníme zelenina - pórek, mrkev, celer, petržel

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme cibuli do světlehněda. Přidáme maso a orestujeme je ze všech stran, cibule ještě malinko zhnědne. Podlijeme asi 2 dcl vody a dusíme - (tlakový hrnec cca 20 min).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Pak vyjmeme maso, přidáme nadrobno nasekaný česnek a jen tak 2-3 minuty povaříme. Celý základ rozmixujeme tyčovým mixérem, šťávu dochutíme a můžeme, ale nemusíme přidat malou 1lžičku másla.
  3. Zeleninu, kterou máme rádi-uvedla jsem tu, kterou jsem použila já, ale může být i brokolice, květák a pod.. nakrájíme na větší kusy a dáme na pařáček. Malinko ji osolíme a vaříme cca 20 minut, aby nebyla rozvařená a byla akorát na skus. Podáváme s udušeným masem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce