Vepřová líčka na víně

Tak jsme si dneska zase dali pěkně "do nosu". Autor: Danka

Přidal:, 13.2.2019
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Vepřová líčka na víně

Suroviny

cca 1 kg vepřových líček
troškuhladká mouka
2 kscibule (nadrobno)
1 a 1/2 sáčkumražené zeleniny pod svíčkovou
1 plechovkarajského protlaku
1 kostkaMasoxu
2 ksbobkové listy
10 kuličekcelého černého pepře
1 lžičkasušeného tymiánu
2 lžičkysoli
cca 300-400 mlčerveného vína
cca 0,75 lvody
1 ksjarní cibulka
2 lžícebrusinkového kompotu

Postup přípravy

  1. Do menšího hrnce dáme vařit 0,75l vody společně s bobkovým listem, kuličkami pepře, sušeným tymiánem (kdo má čerstvý, tak použije pár snítek) a s kostkou Masoxu.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Líčka odblaníme a překrojíme na poloviny, obalíme v hladké mouce, zprudka orestujeme na oleji a uložíme do pekáče.
  3. Ve výpeku necháme zesklovatět cibuli, zarestujeme rajský protlak, přidáme zeleninu (opět, kdo má čerstvou mrkev, petržel a celer, nakrájí na drobnější kostky), zalijeme kořeněným vývarem, osolíme a necháme zakryté mírně probublat.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Poté vše vlijeme do pekáče na maso, přilijeme víno, zakryjeme poklicí a dusíme v troubě na 180 stupňů asi 1 a 1/2 hodinky. Poté odklopíme, přidáme brusinky, přihodíme nasekanou jarní cibulku, promícháme a ještě 10 minutek pečeme pro barvu.