Do menšího hrnce dáme vařit 0,75l vody společně s bobkovým listem, kuličkami pepře, sušeným tymiánem (kdo má čerstvý, tak použije pár snítek) a s kostkou Masoxu.
Líčka odblaníme a překrojíme na poloviny, obalíme v hladké mouce, zprudka orestujeme na oleji a uložíme do pekáče.
Ve výpeku necháme zesklovatět cibuli, zarestujeme rajský protlak, přidáme zeleninu (opět, kdo má čerstvou mrkev, petržel a celer, nakrájí na drobnější kostky), zalijeme kořeněným vývarem, osolíme a necháme zakryté mírně probublat.
Poté vše vlijeme do pekáče na maso, přilijeme víno, zakryjeme poklicí a dusíme v troubě na 180 stupňů asi 1 a 1/2 hodinky. Poté odklopíme, přidáme brusinky, přihodíme nasekanou jarní cibulku, promícháme a ještě 10 minutek pečeme pro barvu.