Vepřová panenka plněná bylinkovou nivou

Vepřová panenka plněná bylinkovou nivou. Autor: sonizna

Přidal:, 15.12.2015
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Recept Vepřová panenka plněná bylinkovou nivou

Suroviny

500 gvepřová panenka
125 gniva
1 lžičkatymián
1 lžičkarozmarýn
7 gsůl
7 gpepř
2 lžíceolivový olej

Postup přípravy

  1. Nivu nastrouháme a smícháme ji s nasekanými bylinkami.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Panenku nařízneme jako bychom ji chtěli podélně rozpůlit, ale nedořízneme. Osolíme a opepříme ji čerstvě mletým pepřem z obou stran.
  3. Poté dovnitř dáme nivu a zabalíme. Panenku ovážeme provázkem tak, aby byla pevná a nerozvíjela se.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Panenku zprudka opečeme na olivovém oleji. Poté dopečeme v troubě po dobu 20 minut na 200 °C.
  5. Podáváme s bramborem nakrájeným na plátky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.