NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem
Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem
Recept Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Romča Važa Romča Važa    ·   1.6.2020

Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem

Krásné růžové maso, šťavnaté a chutné. K tomu omáčka z dijonské hořčice a jako přílohu jsem zvolila kuskus. Jedna paráda. Chutný nedělní oběd. Autor: Romča

55 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
1 ks
vepřová panenka
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
podle potřeby
olej
2 KL
dijonská hořčice
100 ml
smetana 33%
1 PL
studené máslo

Kuskus:

1 hrnek (200 ml)
kuskus
1/4 KL
sůl
podle chuti
pepř
1,5 hrnek
horký vývar
1 KL
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Panenku odblaníme, osolíme a opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a opékáme ze všech stran asi 20 minut.
  2. Pak maso vyjmeme a zabalíme do alobalu.
  3. Výpek vysmahneme, trošku podlijeme vodou, přidáme hořčici a smetanu, rozmícháme a zredukujeme, přidáme studené máslo a za stálého míchání necháme rozpustit.
  4. Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme horkým vývarem nebo vodou a přidáme máslo. promícháme a přikryjeme talířem. Tekutinu necháme vsáknout, trvá to jen pár minut a kuskus je hotový.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář