Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem

Recept Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem

Přidal: Romča Važa, 1.6.2020

Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Omáčky, Část dne, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Krásné růžové maso, šťavnaté a chutné. K tomu omáčka z dijonské hořčice a jako přílohu jsem zvolila kuskus. Jedna paráda. Chutný nedělní oběd. Autor: Romča

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Romča Važa, 1.6.2020

Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Omáčky, Část dne, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 ksvepřová panenka
podle chutisůl
podle chutipepř
podle potřebyolej
2 KLdijonská hořčice
100 mlsmetana 33%
1 PLstudené máslo

Kuskus:

1 hrnek (200 ml)kuskus
1/4 KLsůl
podle chutipepř
1,5 hrnekhorký vývar
1 KLmáslo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Panenku odblaníme, osolíme a opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a opékáme ze všech stran asi 20 minut.
  2. Pak maso vyjmeme a zabalíme do alobalu.
  3. Výpek vysmahneme, trošku podlijeme vodou, přidáme hořčici a smetanu, rozmícháme a zredukujeme, přidáme studené máslo a za stálého míchání necháme rozpustit.
  4. Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme horkým vývarem nebo vodou a přidáme máslo. promícháme a přikryjeme talířem. Tekutinu necháme vsáknout, trvá to jen pár minut a kuskus je hotový.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit