Vepřová panenka s višňovo-rozinkovou omáčkou

Přidal: NejLucka, 20.2.2016
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne, Višně, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Původně měla být se švestkovou, na kterou jsem měla hroznou chuť, jenže švestky se někam vypařily. Tak jsem trošku zaimprovizovala a byla to pecka. Autor: Barbora
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 20.2.2016
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, Část dne, Višně, Podle ovoce
SUROVINY
panenka
provensálské koření
pepř, sůl
olej nebo máslo
bílé víno nebo i červené
višňová marmeláda
rozinky
bambory jako příloha
- Panenku jsem osolila a okořenila provensálským kořením a ze všech stran zatáhla v pánvi.
- Poté jsem podlila dvěma drcnutími bílého vína (červené by asi bylo lepší), nechala zasyčet, přidala cca 2 lžíce višňové marmelády a hrst rozinek a nechala zredukovat na omáčku.
- Vyšlo to tak zhruba na tu stejnou dobu, než se panenka propekla na medium
Zdroj: Máma v kuchyni
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bravčová panenka s višňovo-hrozienkovou omáčkou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU