NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Recept Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Nina 1

Tento recept jsem zahlédla na netu a vyzkoušela ho. Můžu vřele doporučit, bylo to výborné. Samozřejmě recept prošel malými změnami, aby to ladilo s našimi chuťovými pohárky, ale opravdu pouze malými :) Pokud obalíte panenku v slanině předejdete tak tomu, abyste ji během pečení vysušili. A zároveň dodáte masu vynikající chuť ze slaniny :) Autor: Nina

Nina 1 Nina 1    ·   26.6.2018

Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné

Tento recept jsem zahlédla na netu a vyzkoušela ho. Můžu vřele doporučit, bylo to výborné. Samozřejmě recept prošel malými změnami, aby to ladilo s našimi chuťovými pohárky, ale opravdu pouze malými :) Pokud obalíte panenku v slanině předejdete tak tomu, abyste ji během pečení vysušili. A zároveň dodáte masu vynikající chuť ze slaniny :) Autor: Nina

Suroviny
700 g
panenky
200 g
slaniny (nejlépe pančety)
3 lžíce
hrubozrnné hořčice
3 lžíce
bylinek (může být tymián, oregano, bazalka a jiné), já měla tymián
dle potřeby
olej, sůl, bílý pepř
400 g
hlívy ústřičné
20 g
másla
1 ks
šalotka
1 bal.
smetana na šlehání
1 hrst
petrželky
50 ml
bílého vína
Postup receptu
Vytisknout
  1. Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky,
    petrželku nasekáme na drobno.
  2. Slaninu vyskládáme na prkénko vedle sebe tak, aby se lehce překrývala, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a potřeme hořčicí. Na takto připravenou slaninu položíme špalík panenky a opatrně smotáme. Zajistíme špagátkem. Stejně připravíme i ostatní špalíky panenky.
  3. Rozpálíme pánev, dáme trochu oleje a panenku ve slanině opečeme se všech stran dozlatova. Přendáme ji do rozpálené trouby a dáme na zhruba 8-10 minut dopéct.
    Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a uděláme ragú.
  4. Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu.
    Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
  5. Hotové ragú servírujeme s panenkou, nakrájenou na plátky a s přílohou. Já měla máslové brambory.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář