NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřová panenka v smetanové omáčce
Vepřová panenka v smetanové omáčce
Recept Vepřová panenka v smetanové omáčce
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Jednoduché jídlo - vepřová panenka ve smetanové omáčce s rajským protlakem.

NejLucka NejLucka    ·   18.9.2015

Vepřová panenka v smetanové omáčce

Jednoduché jídlo - vepřová panenka ve smetanové omáčce s rajským protlakem.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

600 g
vepřová panenka
trochu
olivový olej
2 lžíce
máslo
1 ks
červená cibule
2 stroužky
česnek
1 lžíce
hladká mouka
1 lžíce
rajčatový protlak
200 ml
voda
150 ml
smetana na vaření
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Nakrájíme ji na 1,5 cm silné plátky a lehce osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a vepřové plátky z obou stran orestujeme do zlata.
  3. Vyjmeme je na talíř a ve výpeku orestujeme na menší části nakrájenou cibuli, přidáme česnek, mouku a rajčatový protlak. Promícháme a přilijeme vodu. Když omáčka začne vřít, vložíme maso, zakryjeme a na mírném ohni chvíli podusíme.
  4. Na závěr osolíme a opepříme podle chuti, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář