Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a špenátem

Recept Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a špenátem

Přidal: , 6.10.2016

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tip na zítřejší oběd. Bramborový knedlík doma zbožňujeme. Mohli bychom ho podávat i k řízku. :D

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 6.10.2016

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

SUROVINY

dle potřebykýta vepřová
2 kscibule
3 stroužkyčesneku
koření na vepřovou pečeni
kmín
sůl
olej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vepřovou kýtu, nejlépe oříšek, převážeme nití, aby si udržel tvar. V trošce oleje rozmícháme koření na vepřovou pečeni společně s kmínem a maso tím bohatě potřeme.
  2. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.
  3. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na velmi mírnou teplotu.
  4. Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu, doplníme vodu a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek.
  5. Dále pečeme ještě cca 60 minut a poté odebereme víko a dopečeme ještě 30 minut do křupava. Maso vyjmeme (plátky jsem projela grilem).
  6. Šťávu přecedíme a trošku zahustíme. Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit