Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a špenátem

Tip na zítřejší oběd. Bramborový knedlík doma zbožňujeme. Mohli bychom ho podávat i k řízku. :D

Přidal:, 6.10.2016
Kategorie: Vepřové, Maso, Hlavní jídla
Recept Vepřová pečeně s bramborovým knedlíkem a špenátem

Suroviny

dle potřebykýta vepřová
2 kscibule
3 stroužkyčesneku
koření na vepřovou pečeni
kmín
sůl
olej

Postup přípravy

  1. Vepřovou kýtu, nejlépe oříšek, převážeme nití, aby si udržel tvar. V trošce oleje rozmícháme koření na vepřovou pečeni společně s kmínem a maso tím bohatě potřeme.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  2. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.
  3. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na velmi mírnou teplotu.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  4. Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu, doplníme vodu a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek.
  5. Dále pečeme ještě cca 60 minut a poté odebereme víko a dopečeme ještě 30 minut do křupava. Maso vyjmeme (plátky jsem projela grilem). Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  6. Šťávu přecedíme a trošku zahustíme. Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí