Vepřová pečeně se smetanovo zeleninovou omáčkou

Vepřová pečeně se smetanovo zeleninovou omáčkou. Autor: digiart

Přidal:, 27.8.2015
Kategorie: Vepřové, Maso, Hlavní jídla, Omáčky
Recept Vepřová pečeně se smetanovo zeleninovou omáčkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgvepřové kýty
1 kscibule
300 mlsmetany
350 gzeleniny
pepř, sůl, kmín
olivový olej

Postup přípravy

  1. Vepřovou kýtu osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem dle chuti a dáme péct do trouby asi na 45 minut při 180 stupních.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Mezi tím si dáme do hrnce na olivoví olej dusit krájenou cibuli a zeleninu, solíme a pepříme dle chuti. Po změknutí zeleniny přidáme smetanu a necháme to celé ještě asi 10 minut povařit. Na konec to celé můžeme zahustit jíškou z hladké mouky.
  3. Upečené maso nakrájíme na plátky, rozložíme na talíř, zalijeme smetanovou omáčkou se zeleninou.
    Podáváme s knedlíky a nebo brambory.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce