Vepřová pečínka a zelí z červené řepy

Přidal: rebeka, 16.6.2018
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Miluji červenou řepu, dnes jsem zkoušela připravit takové jídlo. Co říkáte? Pořádný kus masa, knedlík a zelí z červené řepy. Nebíčko v tlamičce, i během těchto horkých dní se musíte překonat a uvařit chutný oběd pro své nejbližší :) Dobrou chuť. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 16.6.2018
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd
SUROVINY
1 kgvepřového plecka s kůží bez kosti
6 stroužkůčesneku
2 kscibule
2 lžičkydrceného kmínu
2 lžičkycelého kmínu
dle chutisůl
3 lžícesádla
2 kscibule
voda na podlévání
- Maso omyjeme, osušíme. Ze všech stran potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáčku, přidáme sádlo a na kostičky pokrájenou cibuli. Podlejeme trochou vody a přiklopíme. Pečeme hodinu v troubě na 200 st.
- Během pečení podléváme vodou a přeléváme výpekem. Kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky.
- Po hodině sundáme poklici, teplotu snížíme na 180 st. a dokéme ještě cca hodinu. nezapomene otáčet, polévat a příp. podlévat.
- Je-li maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Výpek přecedíme a necháme trochu zredukovat.
- Zelí:
RECEPT ZDE
Můj blog: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU