Vepřová pečínka a zelí z červené řepy

Miluji červenou řepu, dnes jsem zkoušela připravit takové jídlo. Co říkáte? Pořádný kus masa, knedlík a zelí z červené řepy. Nebíčko v tlamičce, i během těchto horkých dní se musíte překonat a uvařit chutný oběd pro své nejbližší :) Dobrou chuť. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 16.6.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Vepřové
Recept Vepřová pečínka a zelí z červené řepy

Suroviny

1 kgvepřového plecka s kůží bez kosti
6 stroužkůčesneku
2 kscibule
2 lžičkydrceného kmínu
2 lžičkycelého kmínu
dle chutisůl
3 lžícesádla
2 kscibule
voda na podlévání

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme. Ze všech stran potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáčku, přidáme sádlo a na kostičky pokrájenou cibuli. Podlejeme trochou vody a přiklopíme. Pečeme hodinu v troubě na 200 st.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Během pečení podléváme vodou a přeléváme výpekem. Kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky.
  3. Po hodině sundáme poklici, teplotu snížíme na 180 st. a dokéme ještě cca hodinu. nezapomene otáčet, polévat a příp. podlévat.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  4. Je-li maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Výpek přecedíme a necháme trochu zredukovat. 
  5. Zelí: 
    RECEPT ZDETip: Velikonoční mazanec

Můj blog: Vaření s Tomem