NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřová pečínka a zelí z červené řepy
Vepřová pečínka a zelí z červené řepy
Recept Vepřová pečínka a zelí z červené řepy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   16.6.2018

Vepřová pečínka a zelí z červené řepy

Miluji červenou řepu, dnes jsem zkoušela připravit takové jídlo. Co říkáte? Pořádný kus masa, knedlík a zelí z červené řepy. Nebíčko v tlamičce, i během těchto horkých dní se musíte překonat a uvařit chutný oběd pro své nejbližší :) Dobrou chuť. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1 kg
vepřového plecka s kůží bez kosti
6 stroužků
česneku
2 ks
cibule
2 lžičky
drceného kmínu
2 lžičky
celého kmínu
dle chuti
sůl
3 lžíce
sádla
2 ks
cibule
voda na podlévání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso omyjeme, osušíme. Ze všech stran potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáčku, přidáme sádlo a na kostičky pokrájenou cibuli. Podlejeme trochou vody a přiklopíme. Pečeme hodinu v troubě na 200 st.
  2. Během pečení podléváme vodou a přeléváme výpekem. Kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky.
  3. Po hodině sundáme poklici, teplotu snížíme na 180 st. a dokéme ještě cca hodinu. nezapomene otáčet, polévat a příp. podlévat.
  4. Je-li maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Výpek přecedíme a necháme trochu zredukovat. 
  5. Zelí: 
    RECEPT ZDE

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář