Vepřová plec na houbách

Už jsem skoro zapomněla na toto jídlo. Dělala jsem ho ještě minulý týden, nafotila a fotky jsem přehodila do počítače. Bohužel neměla jsem čas na přidávání receptů, ale teď už mám, tak se podělím o recept. Houby jsem měla od kamarádky, která byla na procházce v lese a podařilo se jí nasbírat pořádnou kopu hřibů. Já nemám mnoho času na procházky lesem, ale houby miluji a jsem velmi ráda, že mám kolem sebe takových dobrých lidí, kteří při procházce myslí i na mě. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Přidal:rebeka, 14.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřová plec na houbách

Suroviny

400 gvepřové plece
300 gmražených hub
1 lžícesádla
1 kscibule
2 ksbobkové listy
5 kuličeknového koření
1 lžičkadrceného kmínu
dle chutisůl, pepř
1 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
1 kelímek30% smetany ke šlehání
300 mlvývaru (nebo vody)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme, opepříme a okmínujeme.
  2. Vložíme bobkáč a nové koření a 10 minut restujeme.
  3. Poté podlejeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Přidáme rozmražené houby. Do misky dáme změklé máslo a do něj rukama zappracujeme hladkou mouku. Vytvoříme kuličku, kterou dáme rozpustit k masu a houbám.
  4. Nakonec zjemníme smetanou a prohřejeme.

Můj blog: Vaření s Tomem