NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřová plec na houbách
Vepřová plec na houbách
Recept Vepřová plec na houbách
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   14.8.2017

Vepřová plec na houbách

Už jsem skoro zapomněla na toto jídlo. Dělala jsem ho ještě minulý týden, nafotila a fotky jsem přehodila do počítače. Bohužel neměla jsem čas na přidávání receptů, ale teď už mám, tak se podělím o recept. Houby jsem měla od kamarádky, která byla na procházce v lese a podařilo se jí nasbírat pořádnou kopu hřibů. Já nemám mnoho času na procházky lesem, ale houby miluji a jsem velmi ráda, že mám kolem sebe takových dobrých lidí, kteří při procházce myslí i na mě. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 g
vepřové plece
300 g
mražených hub
1 lžíce
sádla
1 ks
cibule
2 ks
bobkové listy
5 kuliček
nového koření
1 lžička
drceného kmínu
dle chuti
sůl, pepř
1 lžíce
másla
1 lžíce
hladké mouky
1 kelímek
30% smetany ke šlehání
300 ml
vývaru (nebo vody)
Postup receptu
Vytisknout
  1. V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme, opepříme a okmínujeme.
  2. Vložíme bobkáč a nové koření a 10 minut restujeme.
  3. Poté podlejeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Přidáme rozmražené houby. Do misky dáme změklé máslo a do něj rukama zappracujeme hladkou mouku. Vytvoříme kuličku, kterou dáme rozpustit k masu a houbám.
  4. Nakonec zjemníme smetanou a prohřejeme.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář