NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřová plec s hříbky a cuketou
Vepřová plec s hříbky a cuketou
Recept Vepřová plec s hříbky a cuketou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   28.5.2018

Vepřová plec s hříbky a cuketou

Hlavní jídlo, které vám přivolá les. S čerstvými houbami, které jsem nasbírala už včera v lesíku. Po dešti se jim začalo pěkně dařit. Samozřejmě trebalo dlouho hledat, ale vyplatilo se. Pochutnali jsme si na tomto skvělém obědě. Přidala jsem i cuketu a samozřejmě ani základ ze slaniny nesměl chybět. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 g
vepřového plecka
300 g
tvrdých hub (praváky)
1 ks
mladá cuketa
1 ks
cibule
1 stroužek
česneku
20 g
šabatecké nebo jiné slaniny
2 lžíce
sádla
1 lžička
drceného kmínu
1 lžička
celého kmínu
1/2 lžičky
sladké mleté papriky
1 lžička
mletého koriandru
dle chuti
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na sádle vyškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zrůžovět.
  2. Maso překrájíme na kostky 3x3 cm, osolíme, opepříme, posypeme koriandrem a kmíny. V misce vše promícháme. Přidáme do hrnce a 10 minut restujeme. Očištěné hřiby pokrájíme a 5 minut vaříme v lehce osolené vodě.
  3. V sítku necháme okapat. Vodu z hříbků ponecháme.
  4. Tou pak podlejeme maso a dusíme doměkka. Je-li potřeba, podlejeme ještě trochou vody. Těsně před koncem dušení přidáme hříbky a na kstičky pokrájenou cuketu. vše ještě 10 minut podusíme. Podle potřeby dosolíme.
  5. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Můj blog: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář