Vepřové karé plněné houbami s česnekem

Vepřové karé plněné houbami s česnekem obalené v slaninke.

Přidal:, 6.8.2015
Kategorie: Vepřové, Maso, Hlavní jídla
Recept Vepřové karé plněné houbami s česnekem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgvepřové karé
150 gslanina
100 gžampiony
2 ksnakládaná okurka
2 lžícekapary (nemusí být)
1 kscibule
3 stroužkyčesnek
1 lžícemajoránka
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Okurku, cibuli, houby nakrájíme na drobno. Přidáme prolisovaný česnek, kapary a promícháme.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Vepřové karé opatrně rozřízneme tak, abychom dostali velkou masovou placku.
  3. Paličkou maso pořádně naklepeme, abychom dostali tenký plát. Osolíme a opepříme podle chuti, posypeme majoránkou a navrstvíme připravenou nádivku. Opatrně srolujeme, můžeme ještě okořenit a obalíme slaninou.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Rolku svážeme, aby se slanina neoddělila a uložíme ji na papírem vyložený plech na pečení.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 60 minut. Záleží však na velikosti rolky. Dobrou chuť!Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.

Zdroj: Coolinarika