Vepřové karé plněné kysaným zelím

Masíčko se dá naplnit různými surovinami. Já jsem dnes zvolila tuto variantu a maso jsem naplnila kysaným zelím. Malý to velmi nemá rád, ale kupodivu to snědl celé. Děti jsou nevyzpytatelné a když vidí jíst každého, dají si i oni, proto dbejte na to, abyste stále jedli všichni spolu a když uvidí jíst vás a jak vám velmi chutná, dají si i oni :) uvidíte. Autor: Marta M.

Přidal:Marta Mlyn, 28.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové karé plněné kysaným zelím

Suroviny

vepřové karé
anglická slanina
uzené slaniny
kysané zelí
sůl, pepř
cukr
olej

Postup přípravy

  1. Na pánvi opražíme pokrájenou uzenou slaninu, přidáme kysané zelí, sůl (pokud je v zelí kmín a bobkový list, tak nepřidáváme, když není tak přidáme).
  2. Přidáme cukr, aby bylo zelí sladkokyselé. Chvíli restujeme podlijeme trochou vody a dusíme.
  3. Hotové zelí necháme trochu vychladnout.
  4. Nakrájíme karé tak, že první řez nerozřízneme celkem, ale druhý řez rozřízneme úplně.
  5. Otevřeme ho a naklepeme, osolíme, opepříme.
  6. Na to poklademe anglickou slaninu a připravené zelí. Uděláme rolky a spojíme párátkem.
  7. Zelí co zůstalo dáme na pekáč.
  8. Připravené rolky prudce opečeme a ukládáme do pekáče na zelí, podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme cca 50 - 60 min.