NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce
Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce
Recept Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   21.12.2015

Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce

Sice není houbová sezóna, ale pokud jste zmrazily několik na pozdější použití, je čas vybrat je z mrazáku. Vepřové kostky na houbách ve smetanové omáčce.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
vepřové plece
1 ks
cibule
2 ks
bobkové listy
4 kuličky
nového koření
sůl, pepř
1 lžíce
sádla
300 g
hub (mražených)
1 kelímek 31
smetany ke šlehání
2 lžičky
octa
1 lžička
cukru
1 lžíce
hladké mouky
mléko dle potřeby
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na kosty o vel. 3x3 cm, osolíme a opepříme.
  2. Na rozpáleném sádle osmahneme dorůžova na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme maso a 10 minut restujeme. Podlejeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
  3. Poté maso vyjmeme a přidáme zčásti povolené houby. Budeme-li pouívat houby sušené, tak ty musíme namáčet aspoň 2 hodiny ve studené vodě a pak zcedit. Chvilku je podusíme.
  4. Smetanu promícháme s moukou a přidáme k houbám. Mlékem naředíme na požadovanou hustotu. Dochutíme octem, cukrem a případně dosolíme.
  5. Do omáčky vrátíme maso a prohřejeme.Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařeným bramborem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář