NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové kostky na kari a restované zelenině
Vepřové kostky na kari a restované zelenině
Recept Vepřové kostky na kari a restované zelenině
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   26.8.2016

Vepřové kostky na kari a restované zelenině

Vynikající oběd - vepřové kostky s cuketou, mrkví, paprikou a k tomu jako příloha rýže nebo kuskus. Autor: Naďa I. /rebeka/

Suroviny
500 g
vepřové plece
2 lžičky
kari koření
2 ks
mrkve
sůl
pepř
sádlo nebo olej
mladá cuketa
pórek (bílá část)
červená paprika nebo kapie
voda nebo vývar na podlévání
olej
sůl
kousek másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na kostky 3x3 cm, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Pořádně promícháme.
  2. Rozpálíme tuk a maso zprudka restujeme cca 10 minut. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
  3. V pánvi si rozehřejeme olej, mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na proužky a mladou cuketu i se slupkou na kostky. Pórek nakrájíme na kolečka.
  4. Vhodíme do pánve a cca 7 minut restujeme a mícháme. Nakonec přidáme k měkkému masu a společně prohřejeme. Zcela na závěr přidáme lžíci másla na zjemnění.
  5. Podáváme s rýží nebo těstovinou. Ale dobrý bude i kuskus.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář