Vepřové kostky na kari a restované zelenině

Recept Vepřové kostky na kari a restované zelenině

Přidal: , 26.8.2016

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající oběd - vepřové kostky s cuketou, mrkví, paprikou a k tomu jako příloha rýže nebo kuskus. Autor: Naďa I. /rebeka/

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.8.2016

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

SUROVINY

500 gvepřové plece
2 lžičkykari koření
2 ksmrkve
sůl
pepř
sádlo nebo olej
mladá cuketa
pórek (bílá část)
červená paprika nebo kapie
voda nebo vývar na podlévání
olej
sůl
kousek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso nakrájíme na kostky 3x3 cm, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Pořádně promícháme.
  2. Rozpálíme tuk a maso zprudka restujeme cca 10 minut. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
  3. V pánvi si rozehřejeme olej, mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na proužky a mladou cuketu i se slupkou na kostky. Pórek nakrájíme na kolečka.
  4. Vhodíme do pánve a cca 7 minut restujeme a mícháme. Nakonec přidáme k měkkému masu a společně prohřejeme. Zcela na závěr přidáme lžíci másla na zjemnění.
  5. Podáváme s rýží nebo těstovinou. Ale dobrý bude i kuskus.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit