NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové kostky na paprice
Vepřové kostky na paprice
Recept Vepřové kostky na paprice
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   10.5.2015

Vepřové kostky na paprice

Jedno z mých oblíbených jídel. Jako přílohu určitě třeba zvolit knedlíky, ať už kynuté, bramborové nebo houskové. Mňam!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

600 g
vepřové plece
2 ks
středně velké cibule
2 lžíce
sádla
3 lžíce
sladké mleté papriky
3 lžíce
hladké mouky
200 ml
30% smetany
cca 600 ml
mléka
sůl dle potřeby
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na sádle zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět.
  2. Přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a restujeme 10 minut. Přidáme papriku a veškeré maso s ní promícháme, aby se masíčko paprikou hezky obalilo.
  3. Podlijeme troškou vody a necháme vysmahnout na tuk. Pak podlijeme a dusíme doměkka. Můžeme i v tlakovém hrnci, bude to rychlejší.
  4. Když je maso měkké, vybereme ho děrovanou lžící a uchováváme v teple. Do vroucího sosu přidáme zátřepku, kterou si připravíme tak, že v mléce rozmícháme mouku. Přidáme zbytek mléka, smetanu a necháme cca 15 minut na mírném ohni provařit. Podle chuti dosolíme.
  5. Tyčovým mixérem omáčku rozmixujeme a nakonec ještě propasírujeme přes sítko. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Ale hodí se i těstoviny nebo noky. Dobrou chuť!

    Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
    kuchařky - Naďa Indruchová

    Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář