Vepřové kostky na paprice

Přidal: NejLucka, 10.5.2015
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jedno z mých oblíbených jídel. Jako přílohu určitě třeba zvolit knedlíky, ať už kynuté, bramborové nebo houskové. Mňam!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 10.5.2015
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd
SUROVINY
Budeme potřebovat:
600 gvepřové plece
2 ksstředně velké cibule
2 lžícesádla
3 lžícesladké mleté papriky
3 lžícehladké mouky
200 ml30% smetany
cca 600 mlmléka
sůl dle potřeby
- Na sádle zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět.
- Přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a restujeme 10 minut. Přidáme papriku a veškeré maso s ní promícháme, aby se masíčko paprikou hezky obalilo.
- Podlijeme troškou vody a necháme vysmahnout na tuk. Pak podlijeme a dusíme doměkka. Můžeme i v tlakovém hrnci, bude to rychlejší.
- Když je maso měkké, vybereme ho děrovanou lžící a uchováváme v teple. Do vroucího sosu přidáme zátřepku, kterou si připravíme tak, že v mléce rozmícháme mouku. Přidáme zbytek mléka, smetanu a necháme cca 15 minut na mírném ohni provařit. Podle chuti dosolíme.
- Tyčovým mixérem omáčku rozmixujeme a nakonec ještě propasírujeme přes sítko. Podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem. Ale hodí se i těstoviny nebo noky. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa IndruchováZdroj: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU