Vepřové kostky v leču

V létě jsme měli hodně zeleniny - papriky, rajčat, cibule tak jsem z toho připravila lečo a odložila do komory na jak se říká horší časy :) Nyní pouze chodím a vybírám a vařím všechno možné, co se dá. Takto vznikl i tento recept na vepřové kostky na domácím leču. K tomu jako příloha klasická rýže a fajnový oběd je hotový. Autor: Lusi

Přidal:lusi, 30.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové kostky v leču

Suroviny

600 gvepřové kýty
1 sklenicezeleninového leča
2 kscibule
dle potřebyolej, sůl, pepř, kmín

Postup přípravy

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky. Cibuli posekáme nadrobno a osmahneme na oleji. K osmažené cibuli přidáme maso a prudce ze všech stran opečeme.
  2. Pak osolíme, okmínujeme a opepříme. Promícháme, trochu podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
  3. K měkkému masu přidáme lečo, promícháme a necháme chvíli přejít varem.
  4. Podáváme s těstovinami nebo rýží.