NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové maso na paprice se smetanou a těstovinami.
Vepřové maso na paprice se smetanou a těstovinami.
Recept Vepřové maso na paprice se smetanou a těstovinami.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Vepřové maso se smetanou je oblíbenou českou klasikou, která se připravuje v mnoha domácnostech. Jde o poměrně rychlý pokrm, který s tímto receptem uvaříte během několika minut.

Ivana Reisingerová Ivana Reisingerová    ·   24.10.2024

Vepřové maso na paprice se smetanou a těstovinami.

Vepřové maso se smetanou je oblíbenou českou klasikou, která se připravuje v mnoha domácnostech. Jde o poměrně rychlý pokrm, který s tímto receptem uvaříte během několika minut.

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Maso

2 ks
cibule
2 lžíce
sádlo
600 g
vepřová plec
1 lžíce
mletá paprika
750 ml
voda
3 větvičky
tymián
podle potřeby
bobkový list
podle chuti
nové koření
podle chuti
celý pepř
podle chuti
sůl
2 dcl
smetana

Jíška

podle potřeby
sádlo nebo olej
podle potřeby
hladká mouka
podle potřeby
voda
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Přílohu k vepřovému masu si můžete zvolit podle svých představ. Já preferuji těstoviny, ale skvělé jsou i domácí halušky.

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle dozlatova.
  2. K cibuli přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, které orestujeme ze všech stran. Následně přidáme lžíci mleté papriky a krátce orestujeme.
  3. Vše podlijeme vodou, přidáme tymián, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a vaříme do měkka.
  4. Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku zahustíme jíškou, kterou si připravíme z hladké mouky, sádla nebo oleje a vody. Povaříme 20 minut, poté omáčku přecedíme, přidáme smetanu a necháme krátce převařit.

Vepřové maso na paprice můžeme podávat nejen během týdne, ale klidně i jako slavnostní nedělní oběd. Skvěle zasytí a zachutná každému členu rodiny.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář