NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové maso v nejlepší krémové omáčce. Jedná se o bratislavskou vepřovou kýtu.
Vepřové maso v nejlepší krémové omáčce. Jedná se o bratislavskou vepřovou kýtu.
Recept Vepřové maso v nejlepší krémové omáčce. Jedná se o bratislavskou vepřovou kýtu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Vepřové maso, kyselé okurky, sladký hrášek a mrkev ve smetanové omáčce. Nejlepší omáčka pro naši rodinu. Děti dokonce vylizují talíře.

Mishenka Mishenka    ·   10.10.2023

Vepřové maso v nejlepší krémové omáčce. Jedná se o bratislavskou vepřovou kýtu.

Vepřové maso, kyselé okurky, sladký hrášek a mrkev ve smetanové omáčce. Nejlepší omáčka pro naši rodinu. Děti dokonce vylizují talíře.

20 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
900 g
vepřová kýta
2 ks
mrkev
3 ks
kyselá okurka
50 g
zmrazený hrášek
6 ks
žampiony
1 ks
cibule
2 lžíce
rajský protlak
podle chuti
worchester
200 ml
sladká smetana 10%
podle chuti
zelerová nať
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
sladká mletá paprika
podle potřeby
olej
na zahuštění
mouka hladká
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
  1. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a poté přidejte nakrájené maso, osolte, opepřete a přidejte trochu červené papriky. Smažte.
  2. Podlijeme vodou, přidáme dvě lžíce protlaku a dusíme asi 20 minut.
  3. Přidáme nakrájenou mrkev, houby, nakrájené kyselé okurky a hrášek, trochu osolíme a okořeníme celerem a vaříme, dokud vše nezměkne.
  4. Nakonec přidáme smetanu a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář