Vepřové medailonky na dijonské hořčici a bílém víně

Velmi chutné maso, kterému šmrnc dodala dijonská hořčice a bílé víno. Přeji vám dobrou chuť. Jídlo jsem si sestavila podle svých dlouhodobých zkušeností a své chutě, takže pokud vám něco nechutná v receptu, klidně to můžete nahradit jinými surovinami jak jsem to udělala já. Dijonské hořčice je mnohem pikantnější než naše, obyčejná, takže opatrně a nejprve ji ochutnejte, pokud nevíte jak chutná. Zaměnit ji můžete i za naši klasiku. Autor: Izabela

Přidal:, 14.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové medailonky na dijonské hořčici a bílém víně

Suroviny

1/2 kgvepřová plec
80 guzená slanina domácí
1 kscibule
1 stroužekčesnek
1 PLdijonská hořčice
200 mlbílé víno suché
špetkakmín
dle chutisůl
špetkapepř
špetkačervená mletá paprika

Postup přípravy

  1. Připravila jsem si maso, které jsem umyla, osušila a nakrájela na kulaté medailonky. Snažila jsem sam krájet tenké plátky, které není třeba naklepat.
  2. Na pánev jsem dala roztát slaninu nakrájenou na malé kousky. Když pustila tuk, přidala jsem nakrájenou cibuli a stroužek česneku. Smíchala jsem vše spolu a vložila jsem medailonky. Spolu jsem všechno podusila chvilku, plamen jsem stáhla, aby se maso mohlo napít šťávou ze slaniny a cibule.
  3. Pak jsem přidala špetku červené papriky a 1 PL dijonské hořčice a masíčko jsem podlila troškou červeného vína. Maso jsem osolila, okořenila, přidala jsem špetku kmínu a nechala jsem dusit, pokud se neodpařila šťáva, pak jsem ho opět podlila troškou vína. Zásadně podléváme maso během dušení, jen v malých dávkách, masíčko bude šťavnaté. Po 40 min. dušení jsem ochutnala šťávu, ale nebylo nutné už dochucovat. Nechala jsem nakonec redukovat šťávu, jen na potřebné množství. Šťáva redukováním zhoustla a byla akorát.
  4. Pokud se maso dusilo připravila jsem si přílohu, rýži. Toto jídlo jsem podávala s rýží a paprikově-cuketovým salátem.