Vepřové medailonky na zelenině

Tak dnes trošku dietnější, i když je pravda, že k tomu dietnímu masu se zeleninou se mi zachtělo trochu kaloričtější přílohy. Dělala jsem hranolky, klasické smažené. Někdy dělávám i domácí, ale dnes se mi vůbec nechtělo čistit brambory, krájet, sušit od škrobu, pak od oleje nechat okapat, tak jsem sáhla po hlbkoho mražených :)

Přidal:, 13.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové medailonky na zelenině

Suroviny

200 gvepřové kýty nebo jiného libového masa
3 stroužkyčesneku
1/4 kostkymasoxu
1 lžičkahladké mouky
červenou, zelenou a žlutou papriku
rajčátka
pórek
dlouhé zelené lusky
olej
sůl, kmín, pepř

Postup přípravy

  1. Maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a pokmínujeme a zprudka orestujeme na oleji z obou stran a přidáme zeleninu.
  2. Přendáme do pekáče, zalijeme troškou vody, přidáme masox a nadrobno nakrájený česnek a dusíme doměkka.
  3. Když je maso měkké, přimícháme mouku rozšlehanou v trošce vody a provaříme.