Vepřové na špeku

Žádná smetanová omáčka, chtělo to něco lehčí na oběd. Takový klasický oběd, kterým nemáte co zkazit. Do omáčky lze přidat cokoli, co máte doma v lednici nebo na co máte právě chuť. Já obvykle dělávám na špeku, je to rychlé, chutné a zcela jednoduché na přípravu. Pokud nemáte mnoho času na vaření, určitě doporučuji uvařit tuto dobrotu. K tomu jako příloha klasická vařená rýže nebo i vařené brambory se hodí. Autor: HeMiShEk

Přidal:, 9.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Vepřové na špeku

Suroviny

vepřové maso
špek
cibule
sůl, pepř
hladká mouka
voda
olej

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme a zakapeme trochou oleje. Promícháme a necháme trochu uležet.
  2. Špek si nakrájíme na malé kostičky a cibuli nahrubo. Na oleji začneme smažit špek s cibulí. Do masa přidáme hladkou mouku a promícháme.
  3. Jakmile cibule zesklovatí přidáme maso a osmažíme. Když se maso zatáhne přilijeme vodu. Pod pod pokličkou vaříme do změknutí masa. Podáváme s rýží. Přeji dobrou chuť.=)