NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové nudličky
Vepřové nudličky
Recept Vepřové nudličky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
martin80    ·   16.7.2017

Vepřové nudličky

Mysleli jste, že oběd se nedá připravit do půl hodiny? Dokonce se dá připravit i za 15 minut. Těstoviny dnes už koupíte i takové, které je třeba vařit 7 minut a dokud se těstovina uvaří, tak za ten čas víte připravit i maso s chutnou omáčkou z piva. Pivo používám světlý kozel, ale klidně můžete použít i 12tku, je to na vás. Už jsem to připravoval i z černého piva, mělo to trochu jinou chuť, ale také to bylo docela zaujívamé. Autor: Martin

Suroviny

Na omáčku jedna porce:

150 g
vepřová kýta
3 stroužky
česnek
cca 8 kulček
jalovec
1 - 2 lžičky
worcestr
2 lžičky
paprika uzená
150 ml
pivo (kozel světlý 10°)
dle chuti
sůl
dle chuti
pepř 4 barev
lžice
kečup
dle potřeby
sádlo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na sádle orestuji maso, postupně přidám česnek na drobno nakrajený, jalovec celý, papriku a worcestr. Osolím a opepřím dle chuti. Nechám chvilku podusit.
  2. Přidám pivo a nechám chvilku vyvařit.
  3. Před dokončením když je maso měkké přídám trochu kečupu (na zahuštění) záleží na hustotě omáčky jakou chci dosáhnout.
  4. Podával jsem s těstovinami. Dobrou chuť.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář