NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové palce s jemnou omáčkou
Vepřové palce s jemnou omáčkou
Recept Vepřové palce s jemnou omáčkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   5.11.2015

Vepřové palce s jemnou omáčkou

Vepřové palce s jemnou omáčkou od Nadi.

Suroviny

Budeme potřebovat:

3 ks
vepřové palce
50 ml
olivového oleje
1 větvička
rozmarýn
pár snítek
tymián
hrubá sůl
čerstvě nahrubo drcený pepř

Omáčka:

250 g
mascarpone
2-3 lžíce
mléka
100 g
mozzarelly
100 g
nivy
1 hrst
nahrubo nasekané vlašské ořechy
1 lžíce
citronová šťávy
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.
  2. Mezitím si připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone a na mírném plameni necháme rozpustit. Nivu i mozzarellu nastrouháme na slzičkovém struhadle a přidáme do rendlíku. Necháme rozpustit. Poté dochutíme citronovou šťávou a podle chuti dosolíme. Nakonec vsypeme ořechy a krátce prohřejeme.
  3. Maso zprudka orestujeme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ho i s bylinkami přemístíme do trouby rozehřáté na 180 °C a nepřikryté dopékáme cca 10 minut. Pak maso přendáme na prkýnko a necháme cca 7 minut "vydýchat". Pak nakrájíme na plátky, podáváme s omáčkou, můžeme přidat lžičku brusinkového kompotu.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář