Vepřové plátky na houbách

Jedno z mých oblíbených jídel a věřím, že si najde jednoho fanouška i u vás. Nejraději mám tuto omáčku z hub, které nasbírám během procházky v lese. Miluji ten odpočinek, kdy si vyčistím hlavu, jsem sama a dýchám čerstvý vzduch a ještě kromě toho nasbírám i chutné hříbky, ze kterých připravím luxusní oběd. Škoda, že houbová sezóna je tak krátce. Sbírala bych je během celého roku, protože zásob nikdy není dost.

Přidal:, 23.3.2017
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd, Část dne
Recept Vepřové plátky na houbách

Suroviny

5 plátkůvepřových plátků (plecko)
2 kscibule
300 gčerstvých hub (nebo sušených)
dle chutisůl, pepř, kmín
dle potřebyolej, sádlo
houbový bujon nebo houbové koření
hladká mouka

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme okořeněné plátky, z jedné strany obalené v hladké mouce. Lehce osmahneme z obou stran.
  3. Podlijeme nejlépe vývarem s houbovým bujonem, poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou a dusíme. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být sušené, předem namočené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Asi poté přidáme podušené houby a necháme vařit, dokud maso není měkké, Až je maso měkké vyjmeme ho.
  5. Omáčku můžeme zahustit, dochutit a zjemnit šlehačkou. Pak maso vložíme zpátky a prohřejeme.Tip: Jahodový džem bez chemie

Zdroj: Vaření a pečení s radostí