NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové plátky na kari
Vepřové plátky na kari
Recept Vepřové plátky na kari
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blazena Sadovska

Masíčko je velmi chutné, vhodné na nedělní oběd.

NejLucka NejLucka    ·   29.11.2014

Vepřové plátky na kari

Masíčko je velmi chutné, vhodné na nedělní oběd.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

SUROVINY NA 10 PORCÍ:

1 kg
vepřová kýta
2 ks
cibule
5 lžic
rajčatová šťáva
1 lžička
kari koření
3 stroužky
česnek
1 lžička
drcený kmín
trochu
chilli paprika
trochu
pepř
trochu
sůl
trochu
hladká mouka
trochu
olej
1 kg
brambory
50 g
máslo
200 ml
horké mléko
podle chuti sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme asi na 10 plátků, jemně naklepeme, posolíme, opepříme, poprášíme moukou. Na pánev dáme rozpálit olej a připravené kousky masa opečeme z obou stran.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na výpeku. Přidáme opražené plátky masa, kari koření, kmín, rajčatovou šťávu, pokrájený česnek, podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Dochutíme solí, pepřem a vegetou. Podle potřeby podlijeme ještě vodou, promícháme, aby maso nepřipálilo. Přikryté dusíme do měkka.
  3. Šťávu není třeba zahustit, stačí mouka, v níž byly plátky masa obalené.
  4. Brambory očistíme a dáme uvařit do vody s lžičkou soli. Ještě teplé brambory rozmačkáme, přidáme máslo, horké mléko, sůl a vyšleháme na pyré.
  5. Maso podáváme s bramborovým pyré a zeleninovým salátem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blazena Sadovska

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář