NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové plátky na paprice plněné vajíčkem. Nedělní oběd jako vyšitý.
Vepřové plátky na paprice plněné vajíčkem. Nedělní oběd jako vyšitý.
Recept Vepřové plátky na paprice plněné vajíčkem. Nedělní oběd jako vyšitý.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Nedělní oběd, který potěší celou rodinu! Vyzkoušejte lahodné vepřové plátky na paprice, plněné uvařeným vajíčkem a zabalené do voňavé slaniny. Tento pokrm je nejen chutný, ale také krásně vypadá na talíři. Skvělá volba pro slavnostní oběd nebo speciální příležitost.

Romča Važa Romča Važa    ·   24.8.2024

Vepřové plátky na paprice plněné vajíčkem. Nedělní oběd jako vyšitý.

Nedělní oběd, který potěší celou rodinu! Vyzkoušejte lahodné vepřové plátky na paprice, plněné uvařeným vajíčkem a zabalené do voňavé slaniny. Tento pokrm je nejen chutný, ale také krásně vypadá na talíři. Skvělá volba pro slavnostní oběd nebo speciální příležitost.

20 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny
4 plátky
vepřové maso (kotleta, kýta..)
podle chuti
sůl a pepř
podle potřeby
hořčice
několik plátků
anglická slanina
4 ks
vejce vařená natvrdo
podle potřeby
olej
1 ks
cibule
2 lžíce
hladká mouka
1 lžíce
máslo
podle potřeby
mletá paprika
podle potřeby
masový vývar
podle potřeby
smetana
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
  1. Pro přípravu vepřových rolek na paprice postupujeme následovně: Nejprve naklepeme plátky vepřového masa, poté je osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme plátek slaniny a uvařené vajíčko. Plátky masa pevně zabalíme do rolky, kterou zajistíme párátkem nebo svážeme potravinářským provázkem.
  2. V pánvi rozpálíme olej a rolky na něm zprudka opečeme ze všech stran. Když jsou rolky pěkně opečené, vyjmeme je z pánve. Do pánve přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova, případně přidáme trochu tuku, pokud je potřeba. Opečené rolky vrátíme zpět do kastrolu, podlijeme je vývarem a dusíme, dokud maso není měkké.
  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho a zabalíme do alobalu, aby zůstalo šťavnaté. Do výpeku v pánvi přidáme mletou papriku, promícháme a přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme ještě trochu vývaru. Omáčku povaříme, aby zhoustla, a nakonec ji přecedíme. Na závěr omáčku zjemníme kouskem másla a podle potřeby dochutíme solí. Rolky podáváme s omáčkou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář