Vepřové řízky s hořčicí

V neděli jsem připravovala vepřové řízky obalované s hořčicí. Kdo má rád výzvy obyčejnou hořčici může zaměnit za dijonskou, bude to ještě výraznější. Já jsem použila obyčejnou a řeknu vám, byla to dobrota. Mé dívky tento oběd chválili, dokonce ani nezůstalo nic na talíři jako zvykne. I manžel jsi pochvaloval, že konečně něco jiného než kuřecí plátky, nudle, noky nebo svíčková. Autor: Marianka

Přidal:Mineralka, 22.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové řízky s hořčicí

Suroviny

plátky karé
sůl, pepř
plnotučná hořčice
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na řízky, jemně je vyklepeme.
  2. Klasicky v trojobalu obalit, jen před jěšte osolit, opepřit a potřít z obou stran hořčicí.
  3. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, ukládáme po vysmažení na papírový ubrousek.
  4. Podávala jsem s bramborovou kaší :)