Vepřové řízky skryté pod peřinkou

Ještě na první květen jsem připravovala tento slavnostní oběd. Úplně jsem zapomněla na tento recept, který jsem zdokumentovala foťákem, tak ho přidávám až teď. Fantastické jídlo, které jsem podávala s bramborami a rýží (protože to byl svátek, slavnostní oběd musí mít minimálně 2 přílohy), ale vy můžete zvolit jakoukoliv jinou přílohu. Vepřové plátky s hořčicí, s klobáskou, se sýrem a celé přelité smetanou. Delikatesa. Dobrou chuť. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 9.5.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové řízky skryté pod peřinkou

Suroviny

1,2 kgvepřové kare
20 dkguzený strouhaný sýr, nebo plátky
2 nožičkyuzené klobásy
4 ksnakrájené cibule
4 stroužkyčesneku
1 bal.smetana na vaření
kmín, tymián
sůl, pepř
hořčice
červená paprika

Postup přípravy

  1. Sýr nastrouháme na hrubo, já jsem dávala plátky, řízky naklepeme, klobásu šikmo nařízneme na kolečka, cibuli nařežeme na kolečka, česnek také na kolečka.
  2. Na dno pekáče rozetřeme olej, asi 1 a půl dl. Poklademe řízky, osolíme, opepříme, okmínujeme, tymiánem, potřeme hořčicí, poklademe klobásku a posypeme 1/2 sýra nebo poklademe plátky.
  3. Potom uložíme cibuli, česnek a zasypeme druhou polovinou sýra, nebo znovu uložíme plátky nebo střídáme ...
  4. Vše zalijeme celou smetanou na vaření, jemně posypeme červenou paprikou. Zakryjeme alobalem a dáme péct na 200 ° asi 30 minut.
  5. Pak alobal odstraníme a ještě půl hodiny zapékáme při 180 °.
  6. Podáváme s rýží a opékanými bramborami. Pokud by trebalo podlít podléváme vývarem. Dobrou chuť :)