Vepřové se šípkovou omáčkou

Vepřové se šípkovou omáčkou od Adddy

Přidal:, 20.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Vepřové
Recept Vepřové se šípkovou omáčkou

Suroviny

600 gkýty
1 kscibule
2 ksmrkve
kousekceleru
3 ksbobkové listy
3 kscelé pepře
1-2lžíce octa
2 lžičkycukru
sůl
šípková marmeláda
tymián

Postup přípravy

  1. Na sádle osmažíme cibulku, přidáme mrkev a celer na kostičky a opékáme. Přidáme kýty a zprudka opečeme ze všech stran.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Pak přidáme tymián, bobkové listy, pepř, sůl, ocet, cukr a podlijeme vodou. Dusíme až je maso měkké, občas zamícháme.
  3. Maso pak vyndáme a nakrájíme na plátky. Vyndáme pepř a bobkové listy a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme 3-4 lžíce šípkové marmelády, dle chuti. Je-li omáčka moc řídká, vmixujeme trošku hladké mouky a prohřejeme.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Podáváme s knedlíkem. Dobrou chuť!