Vepřové výpečky s kaší

Jednoduchý oběd, který máte připravený za hodinku. Nakrájíte masíčko, podusíte, s jemnou chutí česneku a k tomu jako příloha klasická bramborová kaše s máslem a mlékem. Určitě vyzkoušejte. Zkoušela jsem i nové podávání. Bramborová kaše do středu, uvnitř jezírko a naložená pořádná hromádka masa se šťávou. Krásné to vypadá a ještě lépe chutná.

Přidal:, 13.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové výpečky s kaší

Suroviny

plecko
sádlo
cibule
česnek
kmín
voda
sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Maso plecko (nebo libový bůček) nakrájíme na větší kostky, prohněteme se solí a odložíme. V kastrolu na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem na plátky a kmínem. Vložíme prosolené maso a orestujeme po všech stranách až maso zezlátne.
  2. Po té jej podlijeme hrnkem vařící vody, dáme přikryté do trouby rozpálené na 200°C a pečeme 1 hodinu (koštujeme maso, jestli je měkké) s občasným promícháním a dolitím vody.
  3. Po uvedené době sejmeme poklici a pečeme ještě asi 1/2 hodiny odkryté bez podlívání.
  4. Na závěr dolijeme vřící vodu na potřebné množství šťávy, setřeme ze stěn výpek a rozmícháme ve šťávě (můžeme ještě provonět jedním utřeným stroužkem česneku).

Zdroj: Vaření a pečení s radostí