Vepřové závitky dušené v kysaném zelí

Recept Vepřové závitky dušené v kysaném zelí

Přidal: , 17.8.2018

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

S půstem na mě nechoďte! Jako totální neznaboh uctívám pouze tradice, které mě příliš neomezují, takže ačkoli to možná někoho pobouří, já dneska vařila masíčko... Masíčko je růžové od pragandy ve slanině, takže i oku to lahodí. Moraváci zelí zahušťují ještě zásmažkou. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 17.8.2018

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

800 gvepřové kýty
200 ganglické slaniny (plátky)
6 lžičekpaprikové pasty Saba (od Hamé)
4 stroužkyčesneku (prolisovat)
3 ksstředně velké cibule (nadrobno)
600 mlmasového vývaru
600 gkysaného zelí (překrájet)
1 ksvelká brambora (najemno nastrouhat)
3 ksbobkové listy
1 lžičkakmínu
sůl, mletý černý pepř
sádlo

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme česnekem a paprikovou pastou, poklademe plátky slaniny a stočíme.
  2. Zajistíme párátky, zprudka opečeme na sádle a poté naskládáme do hrnce.
  3. Ve výpeku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a vsypeme ji na maso. Přidáme překrájené zelí, bobkové listy, kmín, sůl a mletý pepř, zalijeme vývarem, přiklopíme a dusíme asi 1 hodinu, v případě potřeby podlijeme vodou.
  4. Pak vmícháme nastrouhanou bramboru a asi ještě 15 minut necháme provařit.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit