Vepřové závitky dušené v kysaném zelí

S půstem na mě nechoďte! Jako totální neznaboh uctívám pouze tradice, které mě příliš neomezují, takže ačkoli to možná někoho pobouří, já dneska vařila masíčko... Masíčko je růžové od pragandy ve slanině, takže i oku to lahodí. Moraváci zelí zahušťují ještě zásmažkou. Autor: Danka

Přidal:, 17.8.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Vepřové závitky dušené v kysaném zelí

Suroviny

800 gvepřové kýty
200 ganglické slaniny (plátky)
6 lžičekpaprikové pasty Saba (od Hamé)
4 stroužkyčesneku (prolisovat)
3 ksstředně velké cibule (nadrobno)
600 mlmasového vývaru
600 gkysaného zelí (překrájet)
1 ksvelká brambora (najemno nastrouhat)
3 ksbobkové listy
1 lžičkakmínu
sůl, mletý černý pepř
sádlo

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme česnekem a paprikovou pastou, poklademe plátky slaniny a stočíme.
  2. Zajistíme párátky, zprudka opečeme na sádle a poté naskládáme do hrnce.
  3. Ve výpeku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a vsypeme ji na maso. Přidáme překrájené zelí, bobkové listy, kmín, sůl a mletý pepř, zalijeme vývarem, přiklopíme a dusíme asi 1 hodinu, v případě potřeby podlijeme vodou.
  4. Pak vmícháme nastrouhanou bramboru a asi ještě 15 minut necháme provařit.