NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřové závitky dušené v kysaném zelí
Vepřové závitky dušené v kysaném zelí
Recept Vepřové závitky dušené v kysaném zelí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   17.8.2018

Vepřové závitky dušené v kysaném zelí

S půstem na mě nechoďte! Jako totální neznaboh uctívám pouze tradice, které mě příliš neomezují, takže ačkoli to možná někoho pobouří, já dneska vařila masíčko... Masíčko je růžové od pragandy ve slanině, takže i oku to lahodí. Moraváci zelí zahušťují ještě zásmažkou. Autor: Danka

40 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
800 g
vepřové kýty
200 g
anglické slaniny (plátky)
6 lžiček
paprikové pasty Saba (od Hamé)
4 stroužky
česneku (prolisovat)
3 ks
středně velké cibule (nadrobno)
600 ml
masového vývaru
600 g
kysaného zelí (překrájet)
1 ks
velká brambora (najemno nastrouhat)
3 ks
bobkové listy
1 lžička
kmínu
sůl, mletý černý pepř
sádlo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme česnekem a paprikovou pastou, poklademe plátky slaniny a stočíme.
  2. Zajistíme párátky, zprudka opečeme na sádle a poté naskládáme do hrnce.
  3. Ve výpeku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a vsypeme ji na maso. Přidáme překrájené zelí, bobkové listy, kmín, sůl a mletý pepř, zalijeme vývarem, přiklopíme a dusíme asi 1 hodinu, v případě potřeby podlijeme vodou.
  4. Pak vmícháme nastrouhanou bramboru a asi ještě 15 minut necháme provařit.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář