Vepřové plátky naklepeme , osolíme, opepříme, potřeme hořčicí (já jsem použila dijonskou), poklademe anglickou slaninou a kysaným zelím, které propláchneme a vymačkáme.
Maso stočíme do roládky a utáhneme potravinářským provázkem. Pak zprudka opečeme , aby maso dostalo barvu a po chvíli přidáme nakrájenou cibuli , kořenovou zeleninu a snítku rozmarýnu. Podlijeme masovým vývarem nebo vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
Měkké maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme, pak propasírujeme, aby byla omáčka hladká a přidáme kousek másla, lžičku hořčice a případně dochutíme kořením.
Květáková rýže: Květák nastrouháme nahrubo a dáme na pánev, kde již restujeme cibuli s česnekem, vše osolíme, opepříme a restujeme doměkka.