Vepřové závitky z ,,pomaláčku,,

Jsem asi tak trošku magor...Pracuju rychle, myslím rychle, odpočívám rychle a spím ještě rychleji, protože mi prostě při mém zaměstnání nic jiného nezbývá. A přímo "kvetu" z věcí, co se vlečou a z lidí, co se neumějí rychleji pohnout... V kuchyni mám ale jednoho pomocníka, kterému jeho pomalé tempo nevyčítám...:D :D :D Autor: Danka

Přidal:Danula Vašíčková, 26.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Vepřové závitky z ,,pomaláčku,,

Suroviny

plátky vepřové krkovice (naklepat)
plátky fermentovaného salámu (já použila Herkules)
plnotučná hořčice
sůl, pepř
kostka Masoxu
sojová omáčka
sádlo
hladká mouka
voda

Postup přípravy

  1. Naklepané maso osolit, opepřit, potřít plnotučnou hořčicí, navrch položit několik plátků salámu a zamotat jako ptáčky. Já zajistím dvěma párátky, aby se nerozmotávaly (lze ovázat nití nebo použít skřipce).
  2. Zprudka orestuju na sádle ze všech stran, urovnám do pomalého hrnce, do rozpálené pánve vliju trochu vody a vzniklou šťávu naleju na maso, přidám ještě tolik vody, aby bylo maso ponořené, přidám kostku Masoxu, přiklopím pokličkou a vařím na vyšší stupeň cca 2 a půl hodinky.
  3. Pak závitky z hrnce vyjmu, do hrnku naliju trochu studené vody a v té rozkvedlám asi 2 lžíce hladké mouky. Omáčku vzniklou "záklechtkou" zahustím.
  4. Nechám ještě asi 20 minut provařit, dosolím, dochutím sojovou omáčkou a opepřím podle chuti.
  5. Ze závitků odstraním párátka a maso vrátím zpět do hotové omáčky na chvilku prohřát.